"Jika ada sesiapa yang pinta CINTAmu, katakanlah ianya hanya pada Allah,
Jika ada sesiapa yang pinta KASIHmu, katakanlah ianya hanya pada Rasulullah,
Jika ada sesiapa yang pinta RINDU dan SAYANGmu, katakanlah ianya hanya pada ibu dan ayah,
...dan...
Jika ada sesiapa yang pinta untuk di HATImu, maka berilah ia kepada kepada orang yang benar-benar menghargainya"

Wednesday, April 8, 2009

Kursus Nota Rintas 7 April 2009

Nota Rintas?? Apa tu? Biasa dengar Trengkas...

Rupanya Nota Rintas lebih mudah dari Trengkas. Nota Rintas lebih kepada kemahiran mendengar, mengambil minit (boleh short hand @ long hand) dan kemudian translate semula minit ke dalam pc. Syarat lulus exam 20 p.s.m. untuk jawatan Pembantu Tadbir Kesetiausahaan.

Di akhir kursus penceramah memberikan juga ilmu Trengkas. Wah excited sha. Sekarang bukan senang nak belajar Trengkas. Memula tu abjad lebih kepada gurisan..sengkang...titik. Bila masuk bab perkataan ha keluar la tulisan seni ala-ala cacing hehehe..asyik tegelak je masa penceramah menerangkan maksud setiap tulisan cacing tu.

Terima kasih Pn. Razina Razali yang sudi berkongsi ilmu Trengkas ni.

9 comments:

  1. hmm.. lame dah x conteng2 gune trengkas nih.. x sume org sng nk blaja trengkas. hehehe.. gud luck ya

    ReplyDelete
  2. macam seronok jer nota rintas tu..
    ada kelas ke? kat mana?

    ReplyDelete
  3. Pn. Razina tu dia ada buat kelas trengkas. rasanya sha ada amik no phone dia...

    (maaf la dah lama tak jenguk blog...bz dgn tugas2 seharian)

    ReplyDelete
  4. LEH X BG NO PN.RAZINA YANG MENGAJAR TRENGKAS NE??

    ReplyDelete
  5. salam...
    singgah disini...sy pernah belajar tulisan rintas nie...mule mmg x pnh tahu ade tulisan mcm nie tp selepas dh bljr rupenyer mudah untuk kt amek nota sbnryer dan cepat...

    ReplyDelete
  6. Hi there! Someone in my Myspace group shared this website with us
    so I came to give it a look. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and
    will be tweeting this to my followers! Wonderful
    blog and terrific design.

    my site - Diät bei Zöliakie

    ReplyDelete
  7. Have you ever thought about publishing an ebook
    or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information.
    I know my audience would appreciate your work. If you're even remotely interested, feel free to send me an e mail.

    My homepage paleo diät

    ReplyDelete
  8. Appreciate the recommendation. Will try it out.



    Stop by my webpage ... traditionelle thai massage

    ReplyDelete
  9. Wow! Finally I got a website from where I be able to really
    take valuable data concerning my study and knowledge.


    Feel free to surf to my web page glutenfreie Lebensform
    My website - glutenfreies brot

    ReplyDelete

This Blog Is Protected. Copyright 2009 © Design By Cik Sha Hashim